دست های مدیون ...

  • خانه 
  • شهیدانه 
  • تماس  
  • ورود 

طب سنتی

09 اردیبهشت 1395 توسط ساحل


دمنوش پونه کوهی

پونه کوهی و نعناع هر دو از خانواده نعناعیان می‌باشند و از نظر مواد مغذی بسیار مشابه هستند. پونه کوهی گیاهی است با برگ‌هایی به رنگ سبز تیره که پوشیده از کرک می‌باشد. درحالی‌که نعناع چنین پرزهایی را ندارد. برگ‌های این گیاه، بیضی‌شکل و نوک‌تیز می‌باشند و دارای گل‌های ارغوانی رنگ است.

پونه کوهی گیاهی است که در مکزیک و اروپا به عنوان یک افزودنی فوق‌العاده در کنار آویشن در بسیاری از غذاها، بالاخص پیتزاها استفاده می‌شود.

اگر فشارخون دارید، پونه کوهی مناسب تر از نعناع است، زیرا:

1. پونه کوهی دارای سدیم کمتری نسبت به نعناع می‌باشد.

2. پتاسیم موجود در پونه کوهی حدوداً سه برابر نعناع است.

3. کلسیم پونه کوهی 8 برابر کلسیم موجود در نعناع می‌باشد.

4. پونه کوهی 4 برابر نعناع منیزیم دارد.

تحقیقات نشان می‌دهد برای پیشگیری و کنترل فشارخون لازم است افراد رژیم غذایی‌ای داشته باشند که پتاسیم، منیزیم و کلسیم بیشتری داشته باشند و از سدیم کمتری تشکیل شده باشد. توازن این چهار ماده معدنی در کنترل فشارخون بسیار موثر است.

نعناع، گیاهی مناسب برای پوست و بافت‌های مخاطی

نعناع از ویتامین‌های A و C بیشتری به نسبت پونه کوهی برخوردار است. در نتیجه برای سلامت پوست، مو و بافت‌های مخاطی مانند دستگاه گوارش، دستگاه تنفسی و دستگاه تولیدمثلی مناسب‌تر می‌باشد.

دانشمندان دانشگاه بون در آلمان دریافتند که ترکیبات فعال با خاصیت ضدالتهابی

که با نام بتاکاریوفیلین در پونه کوهی شناخته می‌شوند، فرد را در برابر پوکی استخوان و گرفتگی عروق محافظت می‌کنند

پونه کوهی و ویتامین K

پونه کوهی منبع خوبی از ویتامین K، ویتامین E، منیزیم، منگنز، آهن، کلسیم و اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 می‌باشد. ویتامین K باعث ارتقای رشد استخوانی می‌شود و چگالی استخوان را حفظ می‌نماید. در حقیقت ویتامین K یکی از ریزمغذی‌های موثر در تولید سلول‌های استخوانی است. همچنین این ویتامین در تولید پروتئین‌های انعقادی نقش بسزایی دارد.

پونه کوهی و خواص آنتی‌اکسیدانی

تیمول و رزمارینیک اسید، فیتوکمیکال‌های بسیار قوی موجود در برگ‌های سبز پونه کوهی می‌باشند که می‌توانند سلول‌ها را از آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد اکسیژن محافظت کنند. مطالعات آزمایشگاهی نشان می‌دهد که پونه کوهی ظرفیت آنتی‌اکسیدانی قوی‌تری به نسبت آنتی‌اکسیدان‌های صنعتی که به فرآورده‌های صنایع غذایی اضافه می‌شوند، دارد. ظرفیت آنتی‌اکسیدانی پونه کوهی 42 بار بیشتر از سیب، 30 مرتبه بیشتر از سیب‌زمینی و 12 بار بیشتر از پرتقال است.
پونه

پونه کوهی، آنتی‌باکتریال است

مواد شیمیایی فعال موجود در پونه کوهی رشد باکتری‌هایی چون سودموموناس آیروژنز و استافیلوکوکوس اورئوس را متوقف می‌کند. حتی مطالعات متعدد نشان می‌دهد که پونه کوهی به نسبت داروهای تجویزشده در برابر باکتری ژیاردیا بسیار موثرتر عمل می‌کند. به نظر می‌رسد که پونه کوهی به علت تقویت سیستم ایمنی در مبارزه با عفونت‌ها، قوی ظاهر می‌شود.

پونه کوهی گیاهی سرشار از فیبر

فیبرهای موجود در پونه کوهی، باعث اتصال نمک‌های صفراوی به مواد سمی سرطان‌زا در کولون می‌شود. در نتیجه دفع آن‌ها از بدن را تسریع می‌نماید و بدن مجبور می‌شود تا کلسترول بیشتری را برای تولید نمک‌های صفراوی تجزیه نماید. به همین علت است که رژیم سرشار از فیبر، سطح کلسترول بدن را کاهش می‌دهد و خطر ابتلا به سرطان کولون را کم می‌کند.

ترکیبات ضد التهابی

دانشمندان دانشگاه بون در آلمان دریافتند که ترکیبات فعال با خاصیت ضدالتهابی که با نام بتاکاریوفیلین در پونه کوهی شناخته می‌شوند، فرد را در برابر پوکی استخوان و گرفتگی عروق محافظت می‌کنند.

اثرات درمانی دیگر پونه کوهی:

1. بهبود مشکلات معده‌ای و روده‌ای مانند نفخ، سنگینی معده، سکسکه، تسریع هضم غذا و …

2. ضد عفونی مجاری تنفسی، بهبود سرماخوردگی، برونشیت و …

3. تسکین دردهای ماهیچه‌ای، درد دندان، سردرد، گوش‌درد و …

4. درمان بسیاری از بیماری‌های پوستی مانند آکنه، شوره سر و …

5. تسریع روند درمان انگل‌های روده‌ای، برطرف نمودن خستگی و …

6. پیشگیری یا کند کردن روند پیشرفت سرطان سینه

توجه

پونه کوهی می‌تواند منجر به ناراحتی‌های معدی در برخی افراد گردد، در نتیجه افرادی که به گیاهان خانواده نعناع حساست دارند، بهتر است از پونه کوهی استفاده نکنند؛ زیرا ممکن است پونه کوهی باعث عود کردن آلرژی‌شان گردد.

پونه کوهی گیاهی معطر از خانواده نعناعیان است که با نام‌های آویشن کوهی و فودنج جبلی نیز شناخته می‌شود. پونه کوهی گیاهی است که بین ۳۰ تا ۹۰ سانتیمتر رشد می‌کند و برگ‌ها متقابل، از نظر اندازه متغیر و در پایین بسیار بزرگ‌تر است. اما هرچه به‌طرف رأس گیاه می‌رود کوچکتر شده و به شکل تخم مرغی یا بیضوی درمی‌آید. حاشیه برگ‌ها صاف یا کنگره‌ای است. گلها به ‌طول ۴ ـ ۷ میلی‌متر به‌رنگ صورتی یا سرخ به شکل‌خوشه افشان روی شاخه‌ها قرار دارد. زمان گل دادن بین تیر تا شهریور است. تمام ‌قسمت‌های گیاه بوی مطبوع معطری شبیه آویشن دارد.
طبیعت: پونه کوهی از نظر طب سنتی ایران، طبیعتی گرم و خشک دارد.

نام علمی: Origanum vulgare
خواص:
– برای رفع سنگینی معده، نفخ و ناراحتی‌های کبدی توصیه می‌شود.
– آرامش بخش و مناسب برای رفع خستگی است.
– دم کرده پونه برای اسهال و ناراحتی های عصبی اختلالات گوارشی مفید و موثر است.
– برای هضم غذا و برطرف کردن سکسکه مفید است.
– ضدعفونی کننده مجاری تنفسی است و مناسب برای درمان بیماری های ریوی از جمله تنگی تنفس، آسم و سرفه است.
– مؤثر در درمان سرماخوردگی است.

دمنوش پونه کوهی

موارد منع مصرف:
– مصرف پونه باعث ازدیاد تعریق در بدن می‌شود.
– استفاده از آن در بعضی افراد باعث تشدید سردرد آنها می‌شود.

طرز تهیه:
یک قاشق غذاخوری پونه کوهی را در یک قوری چینی با آب ۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ دقیقه دم کنید. در صورت تمایل به شیرین کردن آن از عسل یا نبات استفاده کنید.

مطلب قبلی
مطلب بعدی
 نظر دهید »

موضوعات: طب سنتی لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

اردیبهشت 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

دست های مدیون ...

شهدا ! تا زنده ایم شرمنده ایم !
  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع
  • تربیت دینی
    • تربیت کودک
  • طب سنتی
  • هنرهای دستی
  • بقیه الشهدا
  • زندگی طلبگی
  • احادیت تربیتی
  • اعمال ماه رمضان
  • نکات تفسیری
  • تصاویر بدون شرح
  • دلنوشته
  • تلنگر
  • پاسخ های ماندنی

Random photo

معرفی کتاب

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس