آش چغندر
آش چغندر
مواد لازم :
چغندر۳ عدد متوسط
نخود پخته شده ۵ قاشق غذاخوری
لوبیا چیتی پخته شده ۸قاشق غذاخوری
سبزی(گشنیز و جعفری و تره) ۱/۵ پیمانه
رشته آش۱۵۰ گرم
آب به میزان لازم
پیاز ۲ عدد متوسط
نمک و فلفل به میزان دلخواه
کشک و نعناع برای تزیین
طرز تهیه :
برای پختن نخود از شب قبل آن را می گذاریم خیس بخورد و با فاصله ۲-۳ ساعت آب آن را عوض می کنیم .بعد از خیس خوردن در قابلمه همراه با مقدار کمی آب در حدی که فقط روی آن را بپوشاند روی حرارت کم می گذاریم آرام بپزد. همین کا را برای لوبیا چیتی هم انجام می دهیم.
برای پخت آش ، ابتدا چغندر را شسته و نگینی خرد می کنیم . و با مقداری آب می گذاریم روی حرارت کم نرم شود. سپس لوبیا چیتی و نخود را به آن اضافه می کنیم و نمک و فلفل می زنیم و می گذاریم کمی جا بیافتد. در این فاصله پیاز را خرد کرده کمی تفت می دهیم تا طلایی شود. و آن را به دوقسمت تقسیم کرده نصف آن را در آش می ریزیم و بقیه را برای تزیین کنار می گذاریم. در این مرحله سبزی را که از قبل خرد کرده ایم به آش اضافه می کنیم. بعد از حدود ۳۰ دقیقه که آش کمی جا افتاد رشته ها را به سه قسمت شکسته و درون آش می ریزیم و حدود ۱۵ دقیقه زمان می دهیم تا خوب جا بیافتد. (فقط دقت کنید که رشته باعث غلیظ شدن آش می شود پس باید آب به اندازه ای باشد که آش بیش از حد غلیظ نشود) . بعد از پخت کامل آش روی آن را با پیاز و نعناع داغ و کشک تزیین می کنیم.
نوش جان